fbpx

Morské Panny – Kurz zážitkového plávania

 In plávanie

Plávanie v štýle morskej panny (mermaiding) je nový druh plaveckého športu, ktorý sa po svete začal šíriť od roku 2012, kedy na Filipínach založili 1. plaveckú školu.

Morské panny zažívajú pri plávaní pod hladinou morí, oceánov (i bazénov) úžasné pocity slobody, pri vlnení sa “kĺžu” v harmónii s vodou, sú priateľské, hravé, plávajú pri rôznych príležitostiach (oslavy, vodné akváriá, aquaparky, prestávky pretekov, otváranie kúpalísk…), súťažia i v rýchlostnom plávaní s monoplutvou, freedivingu (potápanie na jeden nádych), o Miss mermaid, pričom propagujú ekologické správanie, čistotu vodného prostredia.

Niektoré plavkyne sa mermaidingu venujú i profesionálne. Plávajú v krásnych kostýmoch s rozprávkovou vizážou. V našich kurzoch si dievčatá môžu splniť svoj sen a stať sa takouto morskou pannou. Naučia sa správne plávať, potápať, delfínové vlnenie, základy synchronizovaného plávania, plávať s monoplutvou i v kostýme, plávať s hudobným doprovodom. Výučba prebieha hravou formou v priateľskej atmosfére, v bazéne s teplou vodou s možnosťou využiť vírivku v krásnom prostredí Kaštielskeho parku v Stupave.

Malé morské panny budú prekonávať podvodné dráhy, loviť “potápky”, tancovať, predvádzať rôzne figúry (kotúle, stojky, torpédo, morský anjel, delfín vzad), mávať si, posielať srdiečka, vyfukovať vodné kruhy, nacvičia zostavu na hudbu… Všetko najprv bez plutvy, potom s monoplutvou a nakoniec v kostýmoch (vlastných alebo požičiame).

Morské panny sa i veľmi radi fotografujú a parádia. Ovládanie plaveckých zručností je pre morskú pannu výhodou, no i menej zdatné môžu plávať, naučíme ich. Nadobudnuté a zdokonalené schopnosti a zručnosti môžu dievčatá využiť v ďalších vodných športoch (športové a synchronizované plávanie, plutvové plávanie, potápanie, freediving), alebo sa naďalej venovať krásnemu a zdravému športu mermaidingu relaxačne i profesionálne v každom veku.

Informácie a rezervácie – 0902 165 041