fbpx

Najkrajšie podmorské rozprávky pre celú rodinu: Nemo, Príbeh žraloka, Vaiana a  iné.

 In plávanie

Chýba vašim deckám voda, plavecké tréningy a zábava s kamarátmi? Strávte spolu príjemní večer či poobedie a pustite si skvelú rozprávku s podmorskou tematikou. Inšpirujte sa výberom, ktorý sme pre vás nachystali. 

Malá morská víla 

Kultový podmorský film od Disney je hudobným dobrodružstvom s podmorskými príšerkami rôzneho druhu. Na ich čele stojí krásna morská víla Ariel. Nežná červenovláska je jednou z dcér kráľa Tritona a má dušu dobrodruha. Keď stretne čarodejnicu Uršulu, dostane príležitosť poprechádzať sa po zemi. Ariel však bude musieť na oplátku zaplatiť niečím veľmi cenným. 

Hľadá sa Nemo 

Ďalším úžasným animákom z prostredia mora je obľúbená klasika Hľadá sa Nemo. Film rozpráva príbeh malej oranžovej rybky, ktorá sa stratí v šírom oceáne. Otec Marlin sa vydáva na dobrodružnú výpravu naprieč celým oceánom, aby syna Nema našiel. Na ceste stretáva mnoho priateľov aj nepriateľov, od žralokov a korytnačiek, až po nebezpečné medúzy. Pri hľadaní mu pomáha modrá rybka Dory. Podarí sa im Nema nájsť?   

Hľadá sa Dory 

Zábudlivá modrá rybka sa dočkala svojej vlastnej rozprávky. Príbeh znázorňuje život Dory potom, čo pomohla Marlinovi nájsť jeho jediného strateného syna NemaSpolu sa vydávajú na cestu hľadania rodičov Dory, rovno až do slnečnej Kalifornie. Film v sebe nesie mnoho silných myšlienok o rodine a je naozaj veľmi pekný. 

Príbeh žraloka 

Vo vtipnej rozprávke si malá ryba menom Oskar pripíše uznanie za zabitie žraloka. Užíva si slávu v podmorskom svete a z umývača veľrýb to dotiahne až medzi celebrity. Oskarova lož však čoskoro uviazne v poriadnej kope problémov a príbeh sa zamotáva. Film je komediálnou spŕškou vtipných hlášok, na ktorých sa pobavia ako deti, tak aj dospelí. 

Panna Aquamarine  

Hraná rozprávka sleduje zážitky dvoch priateliek. Haley sa sťahuje do Austrálie kvôli práci svojej matky aClaire sa bojí vody, pretože jej rodičia sa utopili na lodi. Raz po búrke nájdu morskú pannu Aquamarine. Tá im vysvetľuje, že ak jej pomôžusplní im želanie. To je pre mladé slečny jedinečná šanca, aby Haley nemusela odísť. Pohodový príbeh je ako stvorený na príjemné chvíle maminy s dcérou.   

Pán veľrýb 

Na východnom pobreží Nového Zélandu domorodí obyvatelia veria, že ich prítomnosť sa datuje tisíc alebo viac rokov k jedinému predkovi menom Paikea. Ten podľa legendy utiekol z pazúrov smrti, keď sa jeho kanoe zachytilo na chrbte veľryby. Pai, 11-ročné dievča verí, že je predurčená byť novou šéfkou kmeňa. Jej starý otec Koro je však viazaný tradíciou výberu mužského vodcu. Pai miluje Kora viac ako ktokoľvek iný na svete, ale musí proti nemu a prastarým tradíciám bojovať, aby naplnila svoj osud.  

Vaiana 

Krásna Disney rozprávka plná dobrodružstiev je príbehom odvážnej tínedžerky, ktorá vypláva na odvážnu misiu, aby zachránil svojich ľudí. Počas svojej cesty sa Vaiana stretne s kedysi mocným polobohom Mauim a ten jej pomáha. Spoločne sa plavia cez otvorený oceán, pričom stretávajú obrovské príšery a dejú sa im všemožné nečakané náhodyPočas plavby Vaiana odhalí aj jednu vec, ktorú vždy hľadala: svoju vlastnú identitu.